22/07/2013

Jau 11 dienas Briselē. Jau 10 dienas katru dienu ir ap +30 grādiem. Šodien vēl klāt nācis tas prieks, ka nav ne vēja pūsmiņas. Cilvēki lielākoties pārtiek no ūdens un viegli savītušiem augļiem. Īsāk sakot, ir tik karsts, ka grūti pienācīgi funkcionēt, kur nu vēl runāt kādā svešvalodā. Īstais brīdis jaunam bloga ierakstam.

Lekcijas.
Neesmu pārliecināta, vai vienkārši esmu aizmirsusi pirmo franču valodas semestri vai arī šī tēma tika izlaista, bet iepazīšanās ar franču fonētisko alfabētu man šķiet kā pilnīgs jaunums. Jūtos viegli nomaldījusies visās nazālajās skaņās, bet mūsu miniatūrā, brīžiem dusmīgā profesore izliekas, ka, kad sakām 'un bon vin blanc', visi vārdi neizklausās pēc drausmīgas nazālas gārgšanas. Arī daži gramatikas likumi ir pazuduši no manas galvas (vai arī tur nekad nav bijuši), tāpēc patīkami tos atkārtot un uzreiz arī pielietot dzīvē. Vispozitīvākais aspekts laikam ir tas, ka profesores ir ārkārtīgi entuziastiskas, draudzīgas un nemāk izrunāt mūsu vārdus. Manas spējas komunicēt franciski palēnām uzlabojas, bet vairāk kvantitātes, ne kvalitātes ziņā (viena meitene no Parīzes gan teica, ka es ļoti labi runāju, bet man šķiet, ka viņa zināja, ka bija mana dzimšanas diena).

Brisele.
Skaista pilsēta. Drausmīgs internets (lai gan tā droši vien ir universitātes, ne pilsētas vaina). Viss ir bezjēdzīgi dārgs, bet pat pie tā palēnām pierodu. Toties nevaru pierast pie konstantā cilvēku daudzuma uz ielām. Par laimi (?) dzīvoju nomalē, tāpēc nav katru dienu jāspraucas cauri multinacionālam pūlim, lai nokļūtu universitātē, bet vakar valsts svētkos gan likās, ka nekad no Briseles centra prom netikšu. Šķiet, visa Beļģija bija sabāzta Briseles parkā pie karaļa pils. Pagaidām apmeklēts 1 muzejs, izstaigāts viss pilsētas centrs, kā arī nogaršots beļģu alus, ceptas garneles un frī kartupeļi. Nezināmu iemeslu dēļ bāros ir atļauts smēķēt.

Pēc divu stundu mocīšanās esmu sapratusi, ka nemāku rakstīt blogu. Lai vai kā, Brisele ir forša, cilvēkiem šeit nav ne vainas, franču valoda palēnām nostiprinās manās smadzenēs (paralēli no turienes pazūd krievu valoda) un sestdien ir ieplānots ceļojums uz mazu Beļģijas pilsēteli, jo foršs oficiants teica, ka tur ir jauki. C'est tout.

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Hahaha, jā es tā dzirdēju, ka Latvijā jau uz rudeni velk. Varbūt sūnās kādai sēnei iespersi.

    ReplyDelete